Pungile pentru vidat sunt ambalaje, de diverse tipuri, din care aerul a fost scos în totalitate. Această tehnică de reducție protejează și conservă conținutul alimentelor.
Cele mai importante alimente care beneficiază de această tehnică sunt cafeaua macinată și boabe, carnea, fructele de mare, legumele și brânza. Foliile pentru sous-vide, datorită faptului că sunt etanșe, protejează împotriva prafului, a micro-organismelor și a apei. Astfel, alimentele perisabile vor rămâne proaspete mai mult timp.
Foliile pentru pungile de vidat conferă o securitate și o prioritate absolută. Foliile sunt menite să protejeze produsele alimentare și sunt, de asemenea, rezistente la temperaturile ridicate și la coacere, fara niciun plastifiant.
Foliile pentru pungile de vidat devin o protecție sigură pentru orice aliment și orice transmitere a gustului este exclusă. În forme și dimensiuni diferite, foliile pentru pungile de vidat rezistă la congelare și la micro-unde.
Pungile pentru vidat sunt ambalaje, de diverse tipuri, din care aerul a fost scos în totalitate. Această tehnică de reducție protejează și conservă conținutul alimentelor. Cele mai importante alimente care beneficiază de această tehnică sunt cafeaua macinată și boabe, carnea, fructele de mare, legumele și brânza. Foliile pentru sous-vide, datorită faptului că sunt etanșe, protejează împotriva prafului, a micro-organismelor și a apei. Astfel, alimentele perisabile vor rămâne proaspete mai mult timp.
Foliile pentru pungile de vidat conferă o securitate și o prioritate absolută. Sunt menite să protejeze produsele alimentare și sunt, de asemenea, rezistente la temperaturile ridicate și la coacere, fara niciun plastifiant.
Foliile devin o protecție sigură pentru orice aliment și orice transmitere a gustului este exclusă. În forme și dimensiuni diferite, foliile pentru pungile de vidat rezistă la congelare și la micro-unde.
Foliile pentru sous-vide
Foliile pentru sous-vide au numeroase forme, stiluri și mărimi. Putem enumera folii cu cusături laterale, folii reutilizabile, folii cu garnituri care își păstrează poziția în picioare, folii metalice și folii destinate coacerii. Alte folii, precum foliile netede, sunt perfecte pentru alimentele care prezintă colțuri și alte părți contondente.
În schimb, foliile cu garnituri au particularitatea de a rămâne în picioare după ce sunt umplute. Acest tip de folie este ideal pentru a ambala cafeaua boabe sau măcinată. Fiind foarte etanșe, aceste folii asigură o rezistență foarte mare.
Un alt tip sunt foliile pentru vidat gofrate, care rezistă, de asemenea, la congelare și la micro-unde. În plus, datorită unui proces industrial și innovator de gofrat, care este bazat pe un sistem care exercită aceeași presiune pe toată suprafața foliei, se obține aceeași densitate care asigură foliei de acest tip o înaltă calitate.
De subliniat este faptul că foliile pentru vidat gofrate au o textură specială și permit conservarea și coacerea sous-vide la o temperatură joasă. Astfel, foliile pentru coacerea sous-vide permit și congelarea sous-vide. Dacă sunt concepute în trei straturi, foliile sunt ideale pentru coacerea sous-vide. Acele folii cu strat dublu sunt optime pentru conservare. Alimentele ambalate sous-vide sunt conservate la temperatură ambiantă, însă adesea ele sunt păstrate la temperaturi scăzute.
Unele alimente sunt congelate sous-vide și datorită ambalajului de plastic; astfel, alimentele nu sunt în contact direct cu aerul rece. Totuși, tehnologia de a ambala sous-vide nu este potrivită fiecărui produs. De exemplu, carnea roșie conservată astfel are tendința de a deveni cenușie. Acest fel de carne trebuie ambalat într-o folie opacă sau metalică pentru ca toată culoarea sa apetisantă să revină imediat ce intră în contact cu aerul.
Foliile pentru pungile de vidat sunt, în primul rând, din plastic. Ambalajul este suplu și plasticul este obținut prin asocierea diferitelor materiale complementare pentru a modela foliile pentru sous-vide. Calitatea este asigurată după o perioadă de conservare a alimentelor și, în general, după 48 de ore ca, apoi, să meargă spre livrare.
Foliile pentru sous-vide sunt transportate cu mare grijă pentru că, o dată ambalajul deschis, este imposibil de a pune alimentele înăuntru fără ca ele să sufere o schimbare, sau, chiar, să fie deteriorate.
Toate calitățile foliilor pentru sous-vide ne duc cu gândul că acest tip de produs este menit să asigure sterilitatea produselor. Pe magazinul nostru online puteţi găsi pungi si role pentru vidat gofrate, pungi pentru vidat netede subţiri sau groase, pungi pentru gătire sous-vide şi multe altele.